Wie zijn wij

Ik ben Ferdi Verberk,
Ik woon samen met Inge in St. Anthonis en ben met haar diverse keren in Afrika op vakantie geweest (in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Mozambique, Swaziland en Kenia) . In het begin georganiseerd, later op eigen houtje (auto huren en rijden maar).
Hier is mijn Afrika passie ontstaan.
In de zomer van 2004 hebben we ons plan om voor langere tijd naar Afrika te gaan daadwerkelijk opgepakt en zijn we uiteindelijk in februari 2005 voor 5 maanden naar Kenia vertrokken.
Door de enorme positieve ervaringen hebben we besloten om een stichting op te richten.
Deze stichting heeft veel teweeg gebracht in Namelok zelf. Men heeft inmiddels daar ook een stichting opgericht, te weten stichting Namelok Kenya. Mooi om zoveel vooruitgang te zien!

Ik ben Inge Vloet,
Toen de kinderen van mijn (toenmalige) groep 7 op basisschool De Raamdonk in Grave hoorden dat wij voor langere tijd naar Afrika zouden gaan hebben zij spontaan een speelgoedmarkt georganiseerd.
Dat werd een enorme klus, met een schitterend resultaat. Er werd € 1565,= opgehaald en was bedoeld voor de basisschool in het dorp waar wij terecht zouden komen.
Dit geld hebben we besteed aan het waterproject, in de vorm van stromend water op de basisschool.
Hier is het nu lopende waterproject ontstaan. Stichting Namelok realiseert waterputten (voorzien van pompen) in Namelok en verre omgeving.
Daarnaast zijn we door de bevolking van Namelok gevraagd om te helpen bij de herstart van een technische school. Daar konden we geen nee tegen zeggen en zijn we aan ons 2e project begonnen.