Nieuws 2011

Woensdag 2 november 2011
Bezoek aan TU Delft:
De samenwerking met de Technische Universiteit in Delft begint gestalte te krijgen.
Niet op korte, maar wel op langere termijn.
Begin januari 2012 komt Dr. Kroesen van de TU Delft naar Namelok om samen met ons
een gedegen plan van aanpak op te stellen, waarbij continuiteit gewaarborgd moet zijn.
Dit plan zal Dr. Kroesen vervolgens praktijk gericht maken, waarna studenten
hiermee aan de slag kunnen.

Woensdag 19 oktober 2011
Stephano heeft weer foto's gestuurd. 
De school draait goed, er zijn zo'n 50 leerlingen. 
Dankzij de broeikas is er voldoende voedsel voor de leerlingen en dat is maar goed ook,
de voedselprijzen stijgen momenteel enorm in Kenia.
De kippen gaan binnenkort eieren leggen en de koeien produceren genoeg melk.
Aan het waterproject wordt hard gewerkt. Voordat de seizoensregen komt wil men
8 waterputten afgedicht hebben.
Ook Peter heeft foto's gestuurd van het Ruai waterproject. Hier is het einde in zicht!
Zie foto's schoolproject en waterproject 2011.

Dinsdag 11 oktober 2011
Stichting Namelok is sinds kort te volgen via twitter; @NamelokKenia.
Op deze site zijn de tweets ook te volgen! 
Hierdoor zijn onze verrichtingen vanuit Kenia hopelijk beter en sneller te volgen.

Vrijdag 23 september 2011
De laatste ontwikkelingen (vanuit Nederland) Het bedrijf Ological uit Hoeven gaat stichting Namelok sponsoren. Van elk verkocht product gaat een percentage naar ons waterproject.

Zaterdag 10 september hebben we een gesprek gehad met Hans Stoks* over samenwerking met
de Technische Universiteit Delft. Enkele studenten willen hun afstudeer project gaan uitvoeren in een ontwikkelingsland en in overleg met Hans Stoks is de keuze gevallen op Kenia; het gebied rondom Namelok. 
Het zit in de planning dat er 2 projecten worden uitgevoerd, te weten;
• Landbouwproject
2 Studenten willen een fabriekje opzetten waar niet verkochte groentes worden verwerkt.

• Bouwproject
2 Studenten willen een nieuwe (goedkope en eenvoudige) manier van huizen bouwen introduceren.
Dit door middel van tempex, wat ter plekke vervaardigd zal worden.

We zien beide projecten als een enorme uitdaging voor onze stichting en voor Namelok.

 • Hans Stoks hebben wij in 2005 in Loitokitok ontmoet bij de Katholieke Missie.Hij is pastoraal werker en gespecialiseerd in de Masai taal en cultuur.Hij heeft veel onderzoek gedaan naar inheemse stammen en talen in oost Afrika.Onlangs heeft hij ons benaderd om samen te werken met studenten van de TU in Delft.

Zaterdag 17 september
zijn we in Hilversum geweest waar de "Wilde Ganzen"
een informatieve dag hadden voor particuliere initiatiefnemers. Hier hebben we o.a. een beeld gekregen van het evalueren van projecten. 

Donderdag 13 oktober
gaan we naar de "Water en Sanitatiedag" in Utrecht, georganiseerd door Impulsis, AKVO en Aqua for All.Op deze dag zal aandacht besteed worden aan:

 • •Alternatieven voor een waterpomp

Er zijn meer bronnen dan alleen grondwater. Aqua for All presenteert een overzicht van watervoorziening via bijvoorbeeld bestaande waterleidingsystemen, regenwater opslag, opslagvormen van oppervlaktewater en gravity systems.

 • Duurzaamheid van waterprojecten:

hoe kun je als Nederlandse organisatie je lokale partner ondersteunen om hun project duurzaam te maken? AKVO en Impulsis belichten een aantal aspecten van
capaciteitsopbouw en duurzaamheid. Vanuit Utrecht gaan we direct door naar Delft waar we een ontmoeting hebben met destudenten van de Technische Universiteit aldaar.

Woensdag 27 juli 2011
Er is weer een email gekomen van Stephano, met een verslag en veel foto's
(foto's waterproject 2011 en schoolproject 2011)
Stephano is goed bezig als voorzitter van het schoolcomité en secretaris van het watercomité.
Op 14 juli heeft hij een enorme bijeenkomst voor beide projecten georganiseerd in Namelok.
Hierbij waren o.a. aanwezig;

 • leerkrachten
 • studenten
 • ouders
 • stamhoofden
 • bestuur van het waterproject
 • bestuur van het schoolproject
 • leden van het waterproject
 • manager van amboseli park
 • managers van diverse lodges
 • Parlementslid van regionale ontwikkeling
 • assistent directeur van het ministerie van jeugd en sport
 • burgemeester

..........
Zelfs de nationale tv-zender KBC (Kenya Broadcasting Corporation) was aanwezig en heeft een reportage gemaakt voor op TV. Ze zullen dit op DVD zetten en via Stephano komt het hopelijk onze kant uit.De medewerkers van KBC waren onder de indruk van het waterproject; "een eenvoudige methode om honger en droogte uit te roeien". 
Vandaag hebben we zelf contact gehad met een medewerker van KBC. Hij wilde graag weten wanneer wij weer in Namelok zijn. Bovendien vertelde hij dat er een interview met Stephano in de planning zit. Er wordt dus volop aan de weg getimmerd.

Het amboseli park heeft toegezegd een leerling te sponsoren.
Bovendien mochten de leerlingen van school afgelopen weekend een bezoek brengen aan het Amboselipark, vervoer en entree werden verzorgd door het park.
De managers van de diverse lodges overwegen om ook leerlingen te sponsoren, waardoor ook de allerarmsten naar school kunnen. Er worden op korte termijn veel nieuwe leerlingen verwacht, mede hierdoor zijn inmiddels 4 extra lokalen gerealiseerd. 

Dankzij de kerstactie van het Elzendaalcollege en de ondersteuning van Wilde Ganzen is veel lesmateriaal en gereedschap aangeschaft. De school is nu echt aan het groeien....
De aanleg van de immense waterleiding van het waterproject kan op technische steun van de het miniserie van water rekenen.

En er worden nog steeds waterputten gemaakt, waardoor men beschikt over water en veel groenten verbouwd kunnen worden. Veel goed nieuws dus vanuit Namelok en dat terwijl enkele honderden kilometers verderop mensen te kampen hebben met een gigantische hongersnood.

Woensdag 22 juni 2011
Een oase uit St. Anthonis Ramon heeft in Namelok, in de middle of nowhere een week bij de maasai geleefd. Het ongelooflijke toeval wil dat juist in dit dorp Inge en Ferdi uit St. Anthonis hier al jaren werken aan een waterproject. Elke winter gaan zij naar Kenia om hun project verder uit te bouwen. Daarbij hebben zij er de ambachtsschool nieuw leven ingeblazen. Het was echt fantastisch. Allereerst was de rit ernaartoe een avontuur. Onze driver had een maasai uit ons kamp meegenomen om hem de weg te wijzen. Via een grote dorre, SUPERstoffige vlakte hebben we Namelok bereikt.
Onderweg zagen we ineens groene velden met paprikaplanten, bonen, uien, tomaten en nog meer gewassen. Deze oase van 200 ha. midden in een dorre vlakte bleek het resultaat van het project van stichting Namelok van Inge en Ferdi te zijn. 

We waren letterlijk allemaal helemaal rood toen we aankwamen in het maasaidorp. Geen opdringerige vrouwen die armbanden aan ons toeristen wilden verkopen, maar een uiterst hartelijke ontvangst door Stephano, de chief van het project. "Ramon, you're my brother".
Daarna volgde een uitgebreide rondleiding in de school en rond het dorp. Het meest indrukwekkend vond ik de pijpleiding vanaf een bron aan de voet van de Kilimanjaro die 3500 huishoudens van water moet gaan voorzien. 7 van de 15 km ligt er al, dankzij de bezielende leiding van Ferdi. En dan zijn er natuurlijk de meer dan 140 waterputten die er inmiddels zijn geslagen. Je wilt niet weten hoever mensen voorheen hun water moesten halen.

Inmiddels is het 22 juni en zijn we in een hotel aan de kust bij Mombassa.Vanavond hadden we nog een verrassende ontmoeting met een groep maasaidansers die deels ook weer uit Namelok bleken te komen. Weer hebben we jubelende verhalen over Inge en Ferdi gehoord. Knoergoeie Brabanders die wereldberoemd zijn in Maasailand.www.namelok.nl
José

Zaterdag 18 juni 2011
Stephano heeft een email gestuurd:
De school telt nu ongeveer 50 leerlingen.
Er is gereedschap en verwerkingsmateriaal gekocht, waardoor er nu echt goed onderwijs gegeven kan worden.
Het ministerie van jeugd en sport heeft aangegeven 3 leerkrachten ter beschikking te stellen, deze zullen op korte termijn in Namelok arriveren. De broeikas is nu in gebruik, er is volop groente voor de leerlingen en leerkrachten. Volgende week gaat Stephano kuikens bestellen.
Er is een kalfje geboren, er hoeft geen melk meer te worden gekocht; de school is nu echt zelfvoorzienend aan het worden.!
Het schoolbestuur is oké en de ouders zeggen blij te zijn dat de school "terug" is.Het waterproject verloopt helemaal naar wens. De waterputten/pompen zijn 100%. Amref is jaloers op het werk van stichting Namelok/foundation Namelok. Het pijplijnproject wordt over enkele weken afgerond, dan kunnen nog veel meer mensen in het buitengebied beschikken over schoon drinkwater.
Stephano heeft ook enkele foto's ge-emaild.

Dinsdag 12 april 2011
Weer een email van Stephano vanuit Namelok.
Het waterproject verloopt voorspoedig. De watertank en waterleiding zijn zo goed als klaar.
Als het goed is stroomt er over 2 weken water naar enkele buitengebieden van Namelok.
Het voetbalteam van school (NYP) een heeft wedstrijd gespeelt tegen de plaatselijke FC.
En...... met 3-1 gewonnen. Stephano heeft de broeikas opgehaald in Kajiado en deze wordt momenteel opgebouwd. De school is in april gesloten, iedereen heeft een maand vakantie.
Wellicht dat er zich na de vakantie weer nieuwe leerlingen aanmelden. Er staan weer nieuwe foto's op de site (school- en waterproject 2011). Bovendien staat er een filmreportage over Wandelen voor Water van KKN op de site.

Donderdag 17 maart 2011
Email vanuit Loitokitok/Namelok
We hebben vandaag een email ontvangen van Stephano (voorzitter schoolbestuur
en Foundation Namelok Kenya). Hij mailt dat het met de school steeds beter gaat.
Er zijn inmiddels 43 leerlingen, allen officieel geregistreerd. De directeur heeft weer structuur aangebracht, de discipline is terug op school. Er worden meubels gemaakt, deels voor de verkoop en deels voor eigen gebruik (bedden voor leerlingen). Volgens Stephano is het besturen van school vermoeiend maar prachtig om de vooruitgang te zien. Aan de rand van Namelok wordt momenteel een grote watertank gemaakt voor distributie van water naar de buitengebieden. En er wordt aan 10 waterputten gewerkt. Binnenkort zal hij een geheugenkaartje met foto's sturen.
Dus houd de website in de gaten......

Donderdag 24 februari 2011
Laatste update vanuit Kenia
Na afscheid genomen te hebben in Namelok (vorige week) hebben we eergisteren ook afscheid moeten nemen in Nanyuki. Ons werk in Kenia zit er weer op voor de komende maanden. Nu zijn we in Nairobi, klaar voor vertrek. We hebben nog een gesprek gehad met de DYTO (Districts Youth Training Officer) en Stephano(voorzitter schoolbestuur). De school krijgt een kas (greenhouse) om het landbouwproject te ondersteunen, bovendien is men zich aan het orienteren op een nieuwe manager. De gerepareerde breekhamers hebben we opgehaald. Stephano zal deze meenemen naar Namelok, nadat hij ons heeft afgezet op het vliegveld.Hopelijk worden we weer via SMS en email op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van het school- en waterproject. Houd de website dus in de gaten....
Ferdi en Inge

Zaterdag 19 februari 2011
We zijn weer in Nanyuki. 
Gisteren zijn we de hele dag bezig geweest met het vervoeren van 850 pijpen voor het waterproject. Dit was een heel karwei. We zijn 11 keer op en neer gereden met de auto en aanhanger.
Tijdens de laatste rit werden we aangehouden door de politie: volgens hen was er van alles mis met de aanhangwagen en lading. Na veel onderhandelen en lachen konden we voor € 2,00 de rit hervatten. Op de site hebben we enkele foto's toegevoegd aan het album overig 2011
en Waterproject 2011 Ruai.

Maandag 14 februari 2011
Voorlopig het laatste nieuws vanuit Namelok....
Vanmorgen hebben we een afsluitend gesprek gehad met het dagelijks schoolbestuur.
We werden uitvoerig bedankt voor onze inzet en ons werd verzocht alle sponsoren in Nederland te bedanken. Bij deze bedankt namens NYP (Namelok Youth Polytechnic).
Bovendien was er goed nieuws; vrijdag krijgt de school een kas van de overheid,
waardoor het agri-cultuur programma een extra stimulans krijgt. Het vertrouwen is helemaal terug. Zowel bij de leerkrachten, het bestuur, de overheid als bij ons.
Vanmiddag was er een afscheidsfeestje met het dagelijks bestuur, de leerkrachten en leerlingen. Er werd gezongen en gedanst. Daarnaast waren er verschillende toespraken waarin wij en de sponsoren uit Nederland werden bedankt en de leerlingen een goede toekomst werd toegewenst.
Bovendien deed de voorzitter van het bestuur een mooie belofte: binnenkort speelt
"ons" voetbalteam tegen het voetbal team van de plaatselijke FC. Winnen wij, dan
wordt er op zijn kosten een geit geslacht. Morgen vertrekken wij via Nairobi voor de laatste paar dagen naar Nanyuki en de leerlingen hebben een midweek vrij om naar huis te gaan.
We hebben enkele foto's toegevoegd aan het album school 2011 en overig 2011.

Woensdag 9 februari 2011
We zijn de zaken langzaam maar zeker aan het afronden....
We hebben overleg gehad met het schoolbestuur. Iedereen is er nu van overtuigd
dat er een manager van buitenaf moet komen. het is nu dus wachten op de regering.
Tot die tijd zal leerkracht Benson de zaak waarnemen. Daar hebben we vertrouwen in.
Hij is een rustige, bedachtzame man, die goed ligt bij 't team en de leerlingen.
Gisteren hebben we een vergadering gehad met het watercomité. Een zeer prettige
vergadering met veel dankbetuigingen naar stichting Namelok en alle sponsoren.
Volgens het comité is het leven in Namelok zichtbaar veranderd: Veel minder gevallen van typhus en cholera dankzij schoon drinkwater. Volop voedsel door de vele waterputten in de shamba's (groentetuinen). Voor veel gezinnen is de levensstandaard aanzienlijk verbeterd.
Met het uitspreken van de hoop dat stichting Namelok nog lang in Namelok zal blijven
en een gebed werd de vergadering afgesloten. Met een goed gevoel zijn we vervolgens
naar huis gegaan. Nu gaan we ons voorbereiden op "Wandelen voor Water" op 23 maart in de gemeente
Sint Anthonis. We hebben er zin in!!!!!!!!

Woensdag 2 februari 2011
De DYTO in Kajiado heeft ons verzekerd dat er in maart een manager van buitenaf
naar Namelok wordt gestuurd. Helaas zijn wij dan weer in Nederland, maar
Stephano zal ons op de hoogte houden.
We zijn nu weer voor een paar dagen in Nanyuki. Het waterproject loopt hier
als een tierelier. 2 Dagen in de week wordt er met man en macht gewerkt om
de waterleiding in te graven. 1 Km is klaar, nog 14 te gaan.
We hebben enkele foto's toegevoegd aan het Ruai waterproject.

Dinsdag 25 januari 2011
We zijn uitgeteld! Letterlijk en figuurlijk.
We hebben het waterproject helemaal in kaart gebracht; de teller is uitgekomen op 143.
Heel wat kilometers hebben we (meestal te voet) afgelegd, maar het is ons gelukt!
Daarom hebben we besloten om zodadelijk ons zelf heerlijk te verwennen met een
verfrissende duik in het zwembad bij het Mada-hotel en een heerlijk koude tusker.
Morgen gaan we met Stephano (voorzitter schoolbestuur) naar Kajiado voor een gesprek
met de DYTO (Districts Youth Training Officer) over het reilen en zeilen van de school.
Hopelijk komt er meer duidelijkheid over een manager die gestuurd zal worden
door het ministerie.

Vrijdag 21 januari 2011 
Schoolproject:
Er zijn momenteel 24 leerlingen op school en de meeste eerste jaars moeten nog komen.
Dat ziet er niet verkeerd uit.
Waterproject:
De teller van de waterputten die we bezocht hebben staat op 97 en we hebben nog enkele
dagen te gaan voor we alles in kaart hebben gebracht.
De breekhamers zijn nog steeds in Nairobi, maar ze kunnen worden gerepareerd.
Dus dat is goed nieuws. Binnenkort kan er weer verder gezwoegd worden.
We hebben enkele foto's van het schoolproject kunnen uploaden.

Donderdag 13 januari 2011
We zijn voor de afwisseling weer eens een keer in Nanyuki.
Afgelopen week hebben we in Namelok al 66 waterputten bezocht.
Een aantal hebben nog geen water en de breekhamers werken niet meer
optimaal. Dus wij naar Nairobi om een Hitachi dealer te zoeken.
Na veel navraag hebben we er 1 gevonden en dus de breekhamers
in Nairobi achtergelaten. Zelf zijn we door gereden naar Nanyuki om
het waterproject aldaar te bekijken. De mensen zijn hard aan het werk gegaan
om op korte termijn schoon drinkwater te hebben.
Overmorgen gaan we met Peter (hij gaat ons helpen met het
verplaatsen van de waterram) via Nairobi weer naar Namelok.
Hopelijk kunnen we de breekhamers ophalen, zodat er in Namelok verder
gewerkt kan worden.
In het foto album nieuwe foto's van het Ruai waterproject!

Donderdag 6 januari 2011
Vanuit Namelok
Na een week zijn we weer in Namelok.
De boekhouding en subsidie aanvraag voor school hebben we afgerond.
Vandaag hebben we zo'n 20 waterputten bezocht.
We hebben onze ogen uitgekeken: Zoveel groentes als er verbouwd worden.
Er worden zelfs sproeiers gebruikt op het land. We hebben enkele foto's kunnen oploaden, zie foto's 2011: waterproject en overig.

Dinsdag 28 december 2010
update vanuit Nairobi
De schoolboekhouding is verwerkt. Complimenten aan de penningmeester en voorzitter. Voor 99,5% is alles verantwoord. Nu zijn we in de weer om de subsidie voor "Wilde Ganzen" aan te vragen. Dat is nog een heel karwei, maar we hebber er vertrouwen in.
Verder: Met kerst hadden we bezoek uit Nairobi; Sandeep en zijn vrouw Hemma.
Die hebben we gisteren naar Emali gebracht. Toen we daar een colaatje zaten te drinken kwam er een oudere man aangefietst (jawel, je leest het goed GEFIETST). Al snel bleek het een Nederlander te zijn (72 jaar) die op rondreis is door: Uganda,Kenia en Tanzania. Hij wilde graag een wildpark bezoeken maar wist niet goed hoe (met de fiets geen optie).
Geen probleem, wij hadden de oplossing; fiets in de auto en op naar Namelok.
Daar hebben we Stephano benaderd. Hij kon wel met ons naar Kimana Sanctuary. Daar hebben we veel wild gezien en veel gelachen om en met de funny mzungu bicycle man (grappipe blanke fietser). Afgelopen nacht heeft hij bij ons geslapen. Vanmorgen hebben we hem in Emali afgezet, waar hij doorging naar Mombasa.
Wij hebben onze reis vervolgd naar Nairobi. De computer is gerepareerd, dus morgen kunnen we naar Nanyuki. Hopelijk vandaaruit weer een verslag.

Zondag 26 december 2010
Vrijdag (24 dec.) werden we blij verrast met het bericht dat de kerstactie van het Elzendaal college
minstens € 15.000 heeft opgebracht. Omdat niet alle leerlingen aanwezig waren (i.v.m. sneeuwval) kan het bedrag nog oplopen. Bovendien willen We via "Wilde Ganzen" proberen het bedrag te verhogen. De kerst kan voor ons niet meer stuk.
P.s. Bedankt voor de vele positieve reacties op de vernieuwde site, mede tot stand gekomen dankzij
B-Smart Web Solutions. 

Woensdag 22 december 2010
Gisteren hebben we een vergadering gehad met het nieuwe schoolbestuur en de directeur. Het lijkt erop dat de rotte appels zijn vervangen, ook van bovenaf. In Loitokitok is de DEO (Districts Education Officer) ook vervangen. Van het huidige schoolbestuur kennen we 90 % persoonlijk, iets wat ons vertrouwen geeft. Morgen gaan we met de voorzitter en penningmeester om tafel zitten om de financiën te bekijken en een nieuw plan van aanpak te schrijven. Daarna kunnen we ons op het waterproject gaan richten. Dat zal waarscijnlijk na oud op nieuw worden. Volgende week gaan we eerst naar Nairobi om de laptop te laten repareren en naar Nanyuki om het waterproject aldaar te bekijken.

Woensdag 15 december 2010 
We hebben veel bijgekletst met Peter en Mama Kelly.
Zaterdag hebben we in Nanyuki een waterproject bezocht
en we hebben besloten om de gemeenschap aldaar een steuntje in de rug te geven.
Vervolgens zijn we naar Itiati gegaan om Kelly en Ferdi op te halen.
Gisteren zijn we in Namelok aangekomen.
We hebben al veel bekenden gezien en gesproken.
Op school lijkt er op bestuursniveau veel te zijn veranderd (in het positieve).
De komende tijd zullen we onze ogen en oren goed de kost geven.
Werk aan de winkel.

Vrijdag 10 december 2010
We hebben in Naivasha onze auto opgehaald. Hij wilde niet meteen starten, maar met een nieuwe accu was het een fluitje van een cent.
Gelukkig kon een computerdeskundige van Nagesh Karaturi de laptop weer aan de praat krijgen (hij is nog niet 100%, maar dat mag de pret niet drukken).
Tegen 12.00 uur reden we gisteren in Naivasha aan om (volgens onze planning) tegen 17.00 uur in
Nanyuki aan te komen. Helaas was onze planning niet helemaal waterdicht.
Onderweg hadden we een probleem met de aanvoer van brandstof.
De filter leek verstopt. Na 2 uur werken had Ferdi de auto weer aan de praat, dus konden we onze
weg vervolgen. Helaas was het inmiddels te laat om door te rijden naar Nanyuki, we besloten om in
Nyeri te blijven. 
Vanmorgen zijn we richting Nanyuki vertrokken. Heerlijk om de Gichuki's weer te zien en te horen.
Helaas zijn de kinderen niet thuis, ze zijn bij oma in Itiati.
Daar zullen we ze (samen met Peter en mama Kelly) zondag ophalen om maandag door te rijden naar Namelok.

Woensdag 8 December 2010
Bij de tussenlanding gisteren in Parijs kreeg 1 medepassagier last van vliegangst. Niet echt
handig in een vliegtuig. Tijdens het taxi-en moesten we terug en moest een medisch
team eraan te pas komen om de passagier uit de hyperventilatie te krijgen.
Zo'n 3 uur later dan gepland (door de vorst moest het vliegtuig ijsvrij gespoten worden)
konden we toch richting Kenia vliegen.
Bij de douane wilde Ferdi het visum betalen met 25 briefjes van 1 dollar.
De dame in dienst weigerde deze aan te nemen; hij moest het maar ergens anders proberen.
1 Balie verderop werden de 25 briefjes zonder problemen in ontvangst genomen.
Bij de eerste poging om online te gaan blijkt de laptop niet op te starten.
Gelukkig hebben we nog een oudje bij ons (die mama Kelly zou krijgen).
Veel langzamer dan gewend kunnen we online. Mama kelly moet even geduld hebben.

Vanuit Nairobi zijn we naar Naivasha gegaan om onze auto op te halen.
Daar moesten we al een auto aanduwen om naar ons verblijf te gaan
(bij de rozenkweker van vorig jaar). Van hier uit vertrekken we morgen of overmorgen naar de Gichuki's in Nanyuki. 7 December 2010 - 25 februari 2011
Deze periode gaan we weer naar Kenia. We gaan daar het water- en schoolproject bekijken/uitbreiden. Natuurlijk kijken we uit naar het weerzien met Peter, Mama Kelly, Kelly en Ferdi.
Via de website zullen we u zoveel mogelijk op de hoogte proberen te houden.

November - December 2010
De kerstactie van het Elzendaal College uit Boxmeer komt ten goede aan Stichting Namelok.